Den nordiska marknaden har de absolut högsta kraven i världen på filterkaffe. Med det som utgångspunkt började arbetet med kaffebryggaren Hipster, där PE hade en stor roll i produktutvecklingen.

Hipster, som är utvecklad och tillverkad i Sverige, låter dig välja temperatur och bryggmetod för varje bryggning. Den passar överallt; i restaurangen, på hotellet, i kaffebaren etc. Du kan brygga den volym som passar dig just nu, allt från 150ml till 2,5l. Välj volym, ladda filterhållaren med kaffe sen startar du det recept som du anpassat för just det kaffet du brygger denna gång.

PE hade en stor roll i produktutvecklingen. Arbetet var komplext och varje detalj diskuterades och granskades noga för att uppnå den absolut bästa lösningen. Då produkten är knuten till livsmedelsbranschen ställdes höga krav på hygien vilket i sin tur påverkade utformningen och materialvalen på produkten. Arbetet utfördes tillsammans med kundens utvecklingsgrupp och genomfördes både i Karlstad och på plats hos kund i Arvika.

Projektets första del omfattade projektledning, produktutveckling och underlag för prototyp. Efter tester på prototypen lyftes produkten till en ny nivå och underlaget uppgraderades till produktionsritningar. Kaffebryggaren Hipster lanserades i juni 2015 på World of Coffee i Göteborg. Mottagandet var enormt!

PE deltog från utveckling till färdig produkt med kompetenser inom projektledning, produktutveckling och mekanisk konstruktion.