Hållbarhetsstrateg

Vi expanderar inom hållbar utveckling och behöver fler kollegor till gruppen Hållbar samhälls- och näringslivsutveckling. PE ser hållbarhet som en förutsättning för både vår egen och våra kunders utveckling. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare av Karriärföretagen.

Om tjänsten
Vi i gruppen arbetar brett med hållbar utveckling för att skapa trygghet och långsiktighet i våra uppdrag. Detta gör vi både genom strategiska analyser och tillämpade samverkansprojekt. Våra kunder är alltifrån myndigheter och kommuner till näringsliv och FoU. I många fall utvecklar vi nya metoder och strategier då anpassade lösningar för hållbar utveckling ofta saknas. Vi arbetar kommunalt, regionalt och nationellt såväl som i EU-projekt.

Bland våra projekt kan nämnas hållbarhetsstöd för områdesutveckling, naturbaserade lösningar för att hantera översvämningar och torka, stadsodling samt cirkulär ekonomi och affärsmodeller inom näringslivet. Med andra ord finns ett intresse av att bidra till hållbar utveckling på samtliga plan i samhällsutvecklingen.

Hos oss sitter du nära arkitekter, landskapsarkitekter, projektledare, ingenjörer och andra kompetenser som tillsammans har den kunskap och erfarenhet som krävs för att kunna belysa hållbarhet som en multidisciplinär fråga. Inom gruppen finns på samma sätt olika bakgrunder inom bland annat systemanalys, bioekonomi, resurseffektivitet (cirkulär ekonomi), ekonomisk geografi, naturgeografi samt industridesign.

Gruppen är placerad i Malmö, Göteborg och Stockholm och nu vill vi växa på alla tre kontor.

Du som söker
Vi söker kollegor som trivs med att arbeta i en multidisciplinär grupp inom hållbarhetsområdet. Din utbildning är mindre intressant än din erfarenhet och ditt intresse av att utveckla och arbeta med konkreta bidrag till en hållbar samhälls- och näringslivsutveckling.

Vi ser ett behov av flera medarbetare inom olika områden. Detta inkluderar till exempel social hållbarhet och kanske är du socionom eller beteendevetare. Vi behöver även kollegor inom miljö- och nationalekonomi. Samma sak gäller biobaserad- och cirkulär ekonomiEkobaserade lösningar och ekosystemtjänster är andra områden vi ser som viktiga att inkludera i samhällsutvecklingen.

Det är meriterande med några års arbetslivserfarenhet samt konsulterfarenhet. Det är även intressant med erfarenhet från kommunal förvaltning och erfarenhet från myndighetsarbete såväl som näringslivet.

Som person är du engagerad, positiv, noggrann och har förmåga att se nya möjligheter. Du gillar att arbeta innovativt och med breda samhällsperspektiv. Du har flytande kunskaper i svenska och engelska.

Välkommen med din ansökan
Du är välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande, dock senast 4 februari. Dina ansökningshandlingar ska innehålla ett uppdaterat CV och ett personligt brev. Tjänsten söker du genom att klicka på Ansök nedan eller via e-post. Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta Peter Stigson på peter.stigson@pe.se eller +46 10 141 92 06.

Ansökan

Ladda upp CV (Word eller PDF)

Ladda upp personligt brev (Word eller PDF)