Madeleine Billing, praktikant

”De stack ut ur mängden; positiva och engagerade. Och PEs starka färger. Det var min första upplevelse av företaget och också det som fick mig att välja PE för min praktikperiod.” Madeleine Billings första kontakt med PE var arbetsmarknadsdagen på Luleå tekniska universitet. Där har hon läst tre år av fem på utbildningen Civilingenjör arkitektur.

På sin praktik på PE, som sträcker sig från juni till december 2016, har Madeleine fått delta både i startskeden av projekt där hon fått inblick i avtal, bygglovshandlingar och arbetsmiljöplaner. I slutskeden har hon mer självständigt arbetat med erfarenhetsdokumentering och ekonomiuppföljningar.

Vad har varit roligast?

– Att jag har fått mycket stöd och uppskattning för min tid här och att jag har fantastiska kollegor. Att jag kan bidra, samtidigt som jag hela tiden lär mig någonting nytt. Och att jag har utvecklats som individ.

Vad tar du med dig härifrån?

– Att kommunikation är nyckeln till ett bra samarbete. Speciellt inom projektledning. Tekniken och kompetensen finns i branschen, det viktiga är att samordning och styrning av de olika arbetsområdena görs bra så att kvaliteterna kan nyttjas på bästa sätt – man kan aldrig vara för tydlig.

Projektledning är också väldigt brett och det har gett mig en bred inblick i byggprocessen.

Jag trivs väldigt bra här på PE, känner mig välkomnad och delaktig. Jag upplever mig mer som en medarbetare än som en praktikant, vilket självklart är superroligt!