Märit Bodaxell, Processledare

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och bidra till samhällsnyttan. Jag drivs av att mina erfarenheter och kunskaper hjälper och stöttar andra i deras processer för att bringa värde och nå uppsatta mål.

Att använda metoder och verktyg inom kommunikation och ledarskap som genererar ett strukturerat och effektivt arbetssätt är min specialitet. Jag är alltid mån om att ta tillvara på de olika kvaliteter som finns i en grupp.

Jag utbildar även inom projektledning och variationen i min roll på PE gör mitt arbete väldigt roligt och inspirerande.
 


 

Vad är viktigt för dig för att trivas på jobbet?

- Att min arbetsgivare har sunda värderingar, agerar öppet och flexibelt. Det är även viktigt att personalen blir sedd och att man som anställd får vara delaktig i både företagets och sin egen personliga utveckling.

Jag värdesätter också en prestigelös organisation där kollegor och chefer är trevliga och kunniga i sina respektive roller. För mig är det viktigt att känna motivation för att trivas, två aspekter som går hand i hand. Omges du i en varm och omhändertagande miljö blir du motiverad och vice versa.

Hur ser du på möjligheterna till personlig utveckling på PE? 

- Det finns en mängd utvecklingsmöjligheter här. Eftersom PE har en gedigen bredd inom hela samhällsbyggarsektorn så finns stor potential att växa inom företaget. Det vi är med och arbetar för gör skillnad för många och som medarbetare kan man välja att fördjupa eller bredda sig inom olika kompetensområden vilket leder till många möjligheter att utvecklas.

Skulle du rekommendera PE som arbetsplats?

- Självklart. Bara företagsnamnet talar sitt tydliga språk – om man gillar att arbeta i projekt och har engagemang så är detta den perfekta arbetsplatsen. Med så många olika uppdrag och projekt som vi har blir det aldrig tråkigt. Företaget har en tydlig dynamik med ständiga förbättringar och nya utmaningar vilket avspeglas på din personliga utveckling.

Jag uppskattar även att företaget är lagom stort för att kunna behålla själen: engagemanget genomsyrar vår mentalitet. Givetvis så uppskattar jag också kamratskapet, mina kollegor är viktiga medspelare i det jag gör.

Vilket är ditt bästa råd till ingenjörsstudenter på väg ut i arbetslivet?

- Haka på nästan vilket jobb som helst för att skaffa dig erfarenhet! Att vara ingenjör är nyckeln till extremt många dörrar.

Det kan hända att intentionen om vad man vill arbeta med inte blir som man tänkt sig, men även den erfarenheten är i längden bra att ha i bagaget. Jag vill råda alla blivande ingenjörer att våga prova sig fram och bredda kunskaperna – var nyfiken. Man lär sig alltid något, om inte annat så lär man sig väldigt mycket om sig själv.

Jag engagerar mig gärna för alla blivande ingenjörer och är stolt över vårt nya projekt KVIST; Kvinnliga ingenjörs- och arkitektsällskapet, där jag kommer att vara en av fem mentorer.  KVIST ger en unik möjlighet för kvinnliga ingenjörsstudenter att söka och tilldelas en mentor som arbetar på PE.

Berätta om en dold talang eller ett udda intresse som du har

- Jag brukar skriva nya texter till kända melodier som sedan framförs på olika event i slutna sällskap. Det kan exempelvis vara på födelsedagsfester, firmafester, skidresor och bröllop. Ofta blir det allsång, men ibland är det jag själv som framför sångerna som ett solonummer. Det är en talang och ett väldigt roligt intresse som jag har.