Simon Edwinsson, Akustiker

Vad fick dig att vilja bli akustiker?
Jag har så långt jag kan minnas haft ett intresse för ljud. Jag har sysslat med musik, byggt musikstudios och replokaler. Dessutom har jag arrangerat över 1 000 konserter. Frågan hur man skapar bra ljudmiljöer har därför alltid intresserat mig. Under min tid på KTH växte tanken fram att utbilda sig för att jobba som akustiker.
 

Vad är det bästa med ditt arbete? 
Det absolut bästa är att dagligen få möjligheten att intressera människor för ljudfrågan och att påverka branschen mot att bygga bättre ljudmiljöer. Det är både viktigt och roligt!

Vad anser du utmärker en bra konsult? 
Att man har en lyhördhet inför kundens behov och att förmågan att hitta kundanpassade lösningar. Det är också jätteviktigt att kunna förklara sitt kompetensområde på ett begripligt sätt. 

Hur ser din vardag ut? 
En vanlig dag består av några timmar på kontoret med interna möten och en del mailande. Det mesta av min tid går dock åt till akustiska mätningar och möten med projektgrupper och kunder. En genomsnittlig dag är dock svår att beskriva, arbetet är mycket varierande.

Hur har din karriär på PE utvecklats? 
Eftersom jag jobbade som egen företagare innan jag började på PE har jag fått möjligheten att knyta många bra kontakter med kollegor. Det har lett till ett stort antal samverkansuppdrag med andra duktiga människor på PE och det ger oerhört mycket inspiration och gör så att man ständigt är nyfiken på ny kunskap.

Vad tycker du om PE som företag? 
Det är ett spännande bolag som inte är låst till de strukturer som präglar övriga mer traditionella konsultbolag. Ett bolag där medarbetaren har stort inflytande och bra karriärsmöjligheter. 

Har du arbetat med något spännande projekt på sistone? 
De flesta av våra projekt är utmanande och roliga, för tillfället arbetar jag med Googles huvudkontor, Jönköpings Fotbollsarena och SEBs nya huvudkontor.

Vilket är ditt bästa råd till studenter och nyutexaminerade som gärna vill jobba hos PE?
Jag skulle rekommendera att tidigt ta kontakt med en tänkt arbetsgivare för att visa engagemang och driv. Det gör att du sticker ut när du väl letar jobb.