2018-07-03 | Nyheter

Sommarhälsning från Projektengagemang

Sommarledigheten står för dörren och jag vill, tillsammans med mina tusen kollegor, ta tillfället i akt att tacka för en mycket givande vår och önska dig en härlig sommar. Innan semestern börjar vill jag göra en kort tillbakablick och även berätta lite om vad som händer när vi är tillbaka i höst.  

Börsintroduktion, treårskalas och framtiden
Du som följer Projektengagemang och vår utveckling har säkert sett att vi i juni framgångsrikt noterades på Nasdaq Stockholm. Börsintroduktionen är en milstolpe och startskottet för nästa steg i Projektengagemangs resa. Den kommer att ge oss många fördelar men är framför allt ett kvitto på att vi är på rätt väg. De lösningar vi tillhandahåller inom våra fyra divisioner, Arkitektur & Management, Bygg & Anläggning, Industri & Energi samt Installation, uppskattas av våra kunder till den grad att många fler än vi själva är beredda att investera pengar i vårt sätt att tillgodose våra kunders behov och hitta kreativa och lönsamma lösningar åt våra kunder. Vi är mycket stolta över att ha åstadkommit detta även om det förstås finns saker som vi ska fortsätta utveckla och förbättra.

Vi har under första halvåret av 2018 också gjort flera viktiga satsningar och förvärv. Vi har bland annat välkomnat fyra nya företag inom brandsäkerhet, projektledning, arkitektur och byggprojektering. Vi har också stärkt oss inom corporate solutions, järnväg, hållbarhet och miljö. Detta gör att vi kan erbjuda dig som kund eller samarbetspartner mer kunskap och bredare kompetens. 

I april fyllde vårt nätverk KVIST tre år. KVIST är ett kvinnligt nätverk vars syfte är att inspirera fler kvinnor att söka sig till och stanna kvar i samhällsbyggnadsbranschen. Nätverket har på den korta tid det funnits blivit ett av de största och har idag nästan 700 medlemmar. På födelsedagsminglet kom över hundra personer och firade. Vi är mycket stolta över att stå bakom KVIST och deras arbete. Samtidigt vet vi att det finns mycket kvar att göra för att Projektengagemang och vår bransch ska bli mer jämställda.

Under våren släppte vi också för tredje året i rad vår rapport Samhällsbarometern 2018. Årets tema är Framtidens stad och vi har fått med oss massor med lärdomar om hur svenskarna ser på sina städer, hållbarhet, teknisk utveckling och samhället i stort. Vill du läsa om våra insikter från rapporten så hittar du den här.

Spännande höst
I höst kommer det att hända minst lika mycket – om inte mer! Då kommer vi fortsätta vår lönsamma tillväxtresa så att vi kan erbjuda fler tjänster, kompetenser och kreativa lösningar. Kanske ses vi på någon av alla de branschmässor och arbetsmarknadsdagar som vi deltar i runt om i hela landet, annars är du varmt välkommen på något av våra egna spännande events

Trots att sommarledigheten ligger precis runt hörnet arbetar vi just nu för fullt med vårt program till Almedalsveckan. Är du på plats i Visby hoppas jag att du nu på torsdag, den 5 juli, tar möjligheten att komma förbi våra seminarier med fokus på framtidens städer och arbetsplatser. Du hittar inbjudan här.

Avslutningsvis vill jag och mina kollegor än en gång tacka för det senaste halvåret och ikväll hjälps vi åt att heja fram Sverige till kvartsfinal!

Vi ses efter semestrarna!

Per Hedebäck 
VD och Koncernchef på Projektengagemang