Projektcontroller

Projektengagemang, i dagligt tal PE, är ett av de snabbast växande börsnoterade företagen i samhällsbyggnadsbranschen. Till divisionen Industri & Energi söker vi nu en engagerad projektcontroller.

PE är en engagerad arbetsgivare och erbjuder en mängd utvecklingsmöjligheter. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare av Karriärföretagen.

Om tjänsten
Som projektcontroller ansvarar du för att uppdragsprocessen inom divisionen Industri & Energi efterlevs och att verksamheten, i huvudsak uppdragsledaren, får stöd i uppdragshantering, projektuppföljning och i ekonomiska frågor. Tjänsten innebär även systemansvar för uppdragshanteringssystemet. Du rapporterar till divisionens businesscontroller.

Tjänsten finns på PEs kontor i Karlstad, Skövde eller Stockholm, men för oss är rätt person viktigare än vilket kontor du finns på, så även andra PE-kontor kan vara aktuella. 

Ansvar och arbetsuppgifter:

  • Ansvarig för uppdragshanteringssystemet Visma PX inom divisionen, vilket innebär utbildningsansvar av uppdragsledare och övriga medarbetare i PX.
  • Vara stöd till uppdragsledarna i uppdragsprocessen och bevaka och analysera lönsamhet, rätt värdering och likviditetspåverkan i uppdragen.
  • Ansvarig för att ta fram och analysera risklista.
  • Medverka i större projekt.
  • Support till central ekonomifunktion i diverse frågor, utredningar och vid rapportering av bokslut, budget och prognos.
  • Ansvara för utbildning och support av leverantörssystemet inom divisionen.
  • Vara stöd till regionchefer, divisionschef och businesscontroller.

Du som söker
Du har mångårig erfarenhet av ekonomi och uppdragshantering. Det är en fördel om du är van vid konsultorganisationer och verksamhet som drivs i projektform.

Du har förmågan att hantera flera komplexa frågeställningar samtidigt. Vi ser även att du är engagerad och driven med en hög social förmåga.

Vi värdesätter din vilja att ta ansvar och verka i en miljö med bas i entreprenörskap och förändring.

Välkommen med din ansökan
Du är välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande, dock senast 31 januari. Frågor om tjänsten besvaras av businesscontroller, Hans Paulsson.
 

Ansökan

Ladda upp CV (Word eller PDF)

Ladda upp personligt brev (Word eller PDF)